Gästkonstnärer

Vi blir tre stycken på Bunges i påsk. Det är Johanna Johansson och min dotter Maria Noren och jag som ställer ut. Johanna och Maria kallas gästkonstnärer (fånigt) då de inte har sökt och blivit ok’ad av juryn för konstrundan. Väl på plats spelar det ingen roll, okey eller inte, bilderna talar för sig själva. Både Johanna och Maria har verkligen personliga bilder att visa upp. Det känns så bra att de vill dela helgen med mig. Delad glädje….

Maria är 16 år och bild och form-elev i Gävle. I hennes händer har det funnits pennor, kritor och penslar sedan hon kunde greppa. Hennes lugna temperament och tålamod gör att hon aldrig slarvar. Teckning har varit huvudgrenen länge men nu för tiden har färg i form av akryl kommit starkare. I höstas var hon Teckningsbiennalens stipendiat.

Maria Norén
Maria Norén

Johanna Johansson är också hon en bildskapare som alltid varit en bildestet. Inte så att hon alltid haft tid med skapandet, men det har heller inte varit ett intresse hon helt gått ifrån. De senaste sex åren har vi träffats några gånger per år för att måla. Det är fjärde gången vi har utställning tillsammans på Bunges. Johanna använder oftast starka färger och hon har gjort många fina horisontmålningar. De tuber som snabbast tar slut hos henne är svart. Den här gången är det inte mycket svart i bilden.

Johanna Johansson
Johanna Johansson

Lämna ett svar