Fortsättning: akvarellmonotypi

Ett litet beroende av att få trycka satte igång igår. Fram med mera papper, färg och breda penslar. För att kunna umgås med familjen samtidigt parkerar jag i köket.

Här handlar det om att välja kulörer, pensel och storlek på bibelpapperen.

Sakerna på plats

  • pensla och häll på färg –
  • ta ett rent papper och lägg på –
  • tryck till och lyft försiktigt på översta papperet –
  • skåda resultaten!
Fri tillvaro
Fri tillvaro

Min bästa målaregenskap är att jag (oftast) törs. Den här övningen är verkligen okontrollerbar, jag gillar det oförutsägbara.
– Blev det nåt?
– Näe,  kanske en del av helheten ….
– Tadaaaa, dags för collage!

2 kommentarer

Hej! Surfade in här för att jag läste om bibelpapper och akvarellmonotypi någon annanstans (en butik som säljer pappren) och inte förstod vad det var. (Fattar hon fortfarande inte riktigt, men strunt samma – vilken underbar bild du fick fram, kontroll eller ej.

Och så fastnade jag för din reflektion om mod: ”Min bästa målaregenskap är att jag (oftast) törs”. Ja, så är det väl – modet är en så underskattad ”ingrediens” i skapandet, vad man än skapar med egentligen.

Nu ska jag se vad som mer finns i din blogg! 🙂

Hej! Så kul att du hittat min sida och ett inlägg från -12. Det är åtta år sedan! Mycket har hänt sedan dess, men lusten att experimentera med måleriet består.
Jag är inte en person som haft flyt med bilder som barn och ung person. Det tog tid att förstå att det handlar om att hitta sitt språk och att slipa på det som är jag. Det är mod som gäller, i min värld🙂
Lycka till med måleriet!
Bara Gör’t!

Lämna ett svar