Ytan är viktig

Rubriken  känns inte riktigt okey. Men faktiskt, för min del, tänker jag ibland så…. det gäller  akvareller.

Sprick och rinn

Motivet är väl det som betraktarna uppskattar, eller inte. Den här är svår att sätta namn på, vad föreställer den?

Bilden ovanför är bara en liten del av en större och jag har glömt vilken. Bildarkivet har genomsökts och då hittades den.

Bitningar (när linjer bildas i kanterna på färgen) och penseldragen som inte riktigt satte sig, färgen lägger sig som ett en vattenspegel. Det är oftast oförutsägbart och jag gillar det. Mycket! Att vrida och vända på ett papper med pölar är så intressant. Vad blir det?

Om du som läser det här är sugen på att måla vill jag rekommendera boken Akvarell Lekfulla övningar och kreativa insikter skriven av Johan Ramberg. Du kan köpa den via olika företag som säljer böcker på Internet. Min erfarenhet att det är billigare att skicka efter. Fast gratis blir det om du lånar den på biblioteket.

Experimentellt akvarellmåleri – HAVE FUN!

 

 

Lämna ett svar