Work in progress

Den 20 september börjar min utställning på Galleri Majoo. Det är två år sedan jag hade en helt egen utställning, då var platsen Umeå och Galleri Paletten. Nästan 50 mil hemifrån men min gamla hemstad så många vänner och bekanta dök upp på vernissagen.

Gävle, bara 5 mil bort, det känns speciellt att det är nära. Under påskhelgen när förra utställningstillfället var igång, Gästrik Konst, frågade ägaren till Majoo om jag kunde tänka mig att ställa ut till hösten. Självklart ville jag det och tänk vad lång tid det var till hösten…… tänkte jag då.

Nu är det nära! Redan den 13/9 ska bilderna ha lämnats in till Majoo. Vilka bilder? Hur många?

Det är ändå skönt att nån annan har hand om val av målningar, upphängning, tryck av inbjudningskort till vernissage och utställning.

Nu försöker jag måla då det finns tillfälle. Som vanligt är penselvägen oftast krokig och ambivalent.

Här har en blek akvarell fått bli kompis med lite vit akrylfärg, upplimmat toapapper och diverse klisterremsor. Det blågrå, är det nån slags himmel? Eller ska den vändas (som ovan)?

På Instagram hashtaggar folk ofta #workinprogress Jag gör det med, för bilden behöver ligga till sig, kanske jäsa…

image

Lämna ett svar