Vernissagesnacks

Nu är det en vecka sedan starten på utställningen på Galleri Paletten i Umeå. Jag hade gjort majskex nån dag innan. Receptet fick jag i somras och sen dess har jag bakat såna flera gånger. Jag är så svag för dem. En hel sats kan jag lätt sätta i mig.

Majskex

2 dl majsmjöl

1 dl solroskärnor

0,5 pumpakärnor

0,5 dl linfrön

0,5 dl sesamfrön

0,5 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Saltflingor

Blanda alla torra ingredienser – häll över vätskan och rör runt – häll smeten på ett bakpapper – lägg på ett annat bakpapper – kavla ut smeten i storleken som papperet – på med saltflingor – grädda i 150 grader ungefär 50 min.

Jag brukar skära rutor innan plåten åker in i ugnen.

Gott och relativt nyttigt!

1 kommentar

Lämna ett svar