Nu är det en vecka sedan starten på utställningen på Galleri Paletten i Umeå. Jag hade gjort majskex nån dag innan. Receptet fick jag i somras och sen dess har jag bakat såna flera gånger. Jag är så svag för dem. En hel sats kan jag lätt sätta i mig.
Majskex
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
0,5 pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Saltflingor
Blanda alla torra ingredienser – häll över vätskan och rör runt – häll smeten på ett bakpapper – lägg på ett annat bakpapper – kavla ut smeten i storleken som papperet – på med saltflingor – grädda i 150 grader ungefär 50 min.
Jag brukar skära rutor innan plåten åker in i ugnen.
Gott och relativt nyttigt!
1 kommentar
toppengott, så enkelt, nu blir det många satser!!!
Tackar!