Vår

Som hundägare måste man ut. Eftersom jag inte tycker att koppelpromenader är så roliga väljer jag ofta att gå i skogen istället för på vägar.
Häromkring har vargar visat sig mitt bland bebyggelse, nya revir har visst bildats. Kommunen och många invånare vill ha skyddsjakt när djuren är så orädda och närgångna. Jag har inte bestämt mig för vad jag tycker om det, bara att det bör vara skogen som gäller för gråben….

En del säger att de inte törs gå i skogen längre, så är det inte för mig, jag tänker att det ska gå bra, tills nåt annat visat sig. Nu håller ju djuren även till i byn så då spelar det kanske ingen roll…..
För min egen del är jag mera rädd för björnar än vargar. Hundarnas största hot är ju förstås en hungrig varg. Hittills har jag/vi vare sig sett varg eller björn. Däremot hamnade jag och hundarna nära några framrusande älgar en gång, men de var nog räddare än vad vi var, för vi hann inte riktigt med.

Jag tog några bilder med mobilen, det är ju speciellt när all snö försvunnit och det doftar jord i skogen. Lättillgänglig natur som alla kan ta del av. Tack för det Allemansrätten!

Tillgängligt för alla
Tillgängligt för alla
Myrmark en marsdag
Myrmark en marsdag

Vårgrönt i backen

Lämna ett svar