Vackra, biffiga byggnader

Härlig tur till Hälsingland har vi haft.

Loppisturen 2012

Hälsingegårdar, det är lätt att bli förälskad i de biffiga, utsmyckade trähusen. Fast hus är för ynkligt ord, byggnader är vad de är.

Vi bodde en natt i Hisveds lantgård, nån mil norr om Alfta. Bygg år: 1850. Vissa delar var fint bevarade, andra hade renoverats till ett mera praktiskt skick. Jag kan förstå att det görs, även om det är synd.

Ett ställe ska jag absolut tillbaka till,  Lammkatedralen i Långhed. Där finns alla möjliga boskap av nordiska lantraser. Tyvärr var vi där fel dag, öppet onsdag till söndag. Men vi fick komma in på gården och titta. Mmmmm, vilket ställe! Där bakas det till kaféet, man säljer gamla saker, ullgarn och böcker. De som äger stället har skrivit böcker om bland annat hönsskötsel. Jag köpte en, den jag läst om och tänkt att jag ska köpa i flera år. Införskaffande av Hedemorahöns är mitt nästa steg.

Jättefin trädgård med inhägnade odlingar typ pallkragar. De fyrbenta får hållas utanför.

Målet med resan var att besöka många loppisar. Vi orkade med 13 där vi fyndade, eller inte.

Lämna ett svar