Va stolt och gla

Vernissage idag. Bland mååånga alster, mest tavlor men även annat, hängde hon, Nocturne. Lite ensam, på sidan om, och jag tyckte det passade henne, en kvinna på väg.

Konstrecensenten i Arbetarbladet skrev att juryn för Länskonst 2012 skulle ha gallrat hårdare, färre konstnärer och färre bilder.

Klart jag tänkte:

– Jag skulle inte varit med, nybörjare, oskolad och så är jag dålig på att teckna. Målarsjälvförtroende…….. vad är det, ungefär så.

Tänk att bara släppa ut, högt:

– JA, DET ÄR JAG SOM STYRT PENSELN, SEN HAR JAG UTBILDNINGSKOMPLEX OCKSÅ ! Kan inte en massa målartekniker heller.

 

Men Nocturne hängde där!! Damen som skrider vidare, går sin egen väg.
Som en katt bland hermelinerna.

Vi väljer våra tankar, tankar som skapar känsla, så mantrat ska vara:
– Nöjd amatör det är ja, som väljer att va stolt å gla! *                       

Nog om mina hitådit tankar, åk och se utställningen! Absolut välhängd, många bra verk och fina lokaler, speciellt den en trappa upp.  Men numreringen…….? Hur har de tänkt? Nummer 4 och 5 kan vara till vänster om 110 och 27. Det kanske finns en ypperlig pedagogisk orsak. För mig blir det rörigt.

Inspirerande touch på flera stycken, tänker speciellt på tavlorna med schablontryck, kristallkrona och en köksstol. Det är en sån typ av bild det är kul att se på nära håll. Strukturen på kronan, hur fick hon till den? Textilt på nåt sätt. Ylva Bomark heter konstnären (tyvärr hittar jag ingen hemsida).

 

 

Eller varför inte två stora bilder målade på lumppapper.  Abstrakta motiv med ett lugnande atmosfär. Shit, de var bra! Har ingen bild på dem.

* (-inspirerat av Designmaddes blogg , ”va stolt och nöjd”-)

Lämna ett svar