Poesi och drama

Plötsligt är det inte många dagar kvar till nästa utställning. Den här gången är det hemma i byn, Åmotsbruk.
Närmare bestämt i Bunges Kapell, byggnaden som började som kapell, för att övergå till folkskola. Sedan 27 år tillbaka, sommarkafé med utställningar, och försäljning av slöjd och konsthantverk.
Utställningen pågår mellan 30 juni till den 19 juli. Öppet varje dag mellan kl 14-19.

Det var här min målarbana började 2006. En målarkurs jag halkade in på, som min syster och min mamma ordnade. Mats Pettersson hyrdes in som kursledare. Rätt
kursledare för min del. Efter det har måleriet så småningom blivit mitt huvudintresse.
En del har hänt sedan dess, akvarellflödet blandas oftast upp med smetigare gouasche och akryl numera. Tusch och kol kompar med torra kritor. Pappersbitar och ibland textila bitar, limmas fast. Canvasdukarna går före akvarellpapper. Men delen måla, och skölj av vissa delar, det har inte gått över.
Utställningar namnges rätt ofta. Det är lika knepigt som att ge målningar namn. Den här gången hittade jag namnet bland Instagramkommentarer. Tack till Gunnel Moheim!

2 kommentarer

Hej Maggan! Ursäkta att jag inte svarat tidigare. Jag har helt kommit av mig med att lägga tid på sidan. Men nu ska jag komma igång igen. Kul att du uppskattar mitt måleri och att sidan ger dig inspiration! Jag är en intuitiv målare, går på känsla och är mest upptagen av färgnyanser och form. Det är ju SÅ kul. Till helgen ska jag gå kurs med Mats Pettersson i Gävle. I slutet av november två dagar hos Lars A Persson i Göteborg. Hoppas få ny inspiration!

Lämna ett svar