Utställningar –

Äntligen, nu har sidan Utställningar (under Meny) fått sitt. Den text som för några veckor sedan försvann, är återtaget. Tur i oturen har jag kunnat använda det som stod i Majoos lilla häfte. Var, och de årtal, jag ställt ut.
Som en liten städning av menyn. Tänkt ordna det länge, vilken onödigt energislöseri att tänka och inte göra.

5 kommentarer

viljen läcker målning. Är det akvarell på akvarellpapper eller är detbolika papper? Sååå fin!

Vilken läcker målning! Är det akvarell på akvarellpapper eller är det olika papper? Den är såå fin!

Hej Inger!
Det är två olika papper. Himlen är akvarellpapper, Arches 300. Berget/fjället är bibelpapper. De sista har jag målat och tryckt för att sedan limma på det på skvarellpapperet.
Bibelpapper är kul att jobba med, skrynklar sig gärna.
Snön på bergstoppen är lite vit akrylfärg.
Tack för att du gillar den!
//Helena

Jag har sett att du använder bibelpapper, fattar inte hur det ser ut eller fungerar men fina och roliga effekter. Var köper du det? Vad använder du för lim? Vad är gesso?
Jag är nybörjare när det gäller akvarell, så himla svårt tycker jag. Däremot har jag målat olja i en massa år. Började väl med fel, skulle ha börjat med akvarell kanske. Det är liksom tvärt om.
Har även fyskat lite i akryl och akryl/papperscollage. På duk.
Så kul att se andras och inspireras till nya prövningar.
Du har jättemånga fona läckra bilder.

Hej Inger!
Jag har köpt bibelpapperet hos Gerlesborgsskolan. Jag älskar att jobba med det. Limmet varierar, ibland vävlim (vävtapet) annars kan jag limma med akrylfärg.
Gesso påminner om vit akrylfärg. Jag använder det för att få struktur eller att måla över det som kraschat.
Jag tror/vet att inget är fel att börja med och göra sen i målarvärlden. Rätt är att ha kul. Jag har aldrig provat oljefärg. Det blir kanske en dag. Tycker om att testa, blanda och expremintera. Jag har en tanke om att prova duk med mixen akvarell/akryl/tusch/gesso. Anar att jag behöver lacka över för att få det hållbart.
Ha fina stunder i Målarland!
Mvh Helena

Lämna ett svar