Målningar och annat

Uppspänt akvarellpapper

Den Nordiska Akvarellfestivalen för ett år sedan gav flera nya idéer som jag testat. Ett av dem är att spänna upp akvarellpapper kring kilram.

image

Lösa rambitar att sätta samman finns att köpa på de flesta butiker som säljer konstmaterial. Själv skickar jag efter från IB Wahlström. OBS! Jag får inget för att nämna dem. Rekommenderar dem ändå! Bra service räcker för mig.

image

En gummiklubba hjälper mig att montera delarna utan att delar spricker. Jag fick rådet att limma en kartongbit så att det blir stadigare. Nu hjälper väl inte kartong om det råkar gå en näve igenom bilden…. Jag använder passpartoukartong, men en annan sort går säkert bra det med.

image

Nu är det dags för akvarellpapperet. Själv använder jag 300 grams. Det ska fuktas och när det vilat en stund lägger man papperet på ramen, ca 8 cm större papper än ramen. Spänn runt ramen, fäst med häftpistol. Hörnen är trixiga, prova dig fram. Jag har inte fått till det riktigt bra, men det får duga så länge papperet sitter tight.

image

Sen är det bara att måla! När bilden är klar, stryk fernissa över. Inget glas kommer ju att skydda bilden så det behövs. Jag är inte klar med de fyra bilderna som påbörjades häromdagen och planen är att flera kilramar ska kläs på i helgen. Målarlusten är stor!