Smakar inte kofta

Lammkött, älskar eller hatar du lammkött? Jag tränar på att laga goda rätter med lammkött och jag vägrar att det smakar ullkofta. Vi köpte ett lamm i höstas. Det har vandrat bara en halvmil från där vi bor. Jag har aldrig träffat lammen där och det är nog tur.
Så de bitar vi har i frysen ska inte slösas bort, slarvigt lagas. Åh nej då!
Fredagsmiddagen skulle fransyskan från det lilla lammet nogsamt lagas. Pasta var ett önskemål från övriga i familjen. Pasta och lamm….. hm, inga klockor klingade. Googlade förstås. Hittade ett recept som passar mig. Jag måste berätta, för det blev SÅ gott, om jag få säga det själv.

Krämig lammgryta med kantareller
Stek strimlor av lammkött i smör.
Salta och peppra.
Tillsätt gul lök och vitkål.
Svampen ska också stekas med.
Blanda grädde, mjölk, soja, dijonsenap och sambal oelek.
Koka ihop alltihop.
Servera med tagliatelle, gjorde jag. Ruccola till det blir super.

Verkligen ingen kofta, supergott med ett passande rött vin eller vad du nu föredrar.

Bilden ovanför blev en 50-års present till lammens matte.

Lämna ett svar