Slutspurt inför utställning

I övermorgon lämnar jag över ett antal inramade bilder till Jonas på Galleri Majoo i Gävle. Han fixar hängningen och det är jag tacksam för.

Har ramat in en handfull bilder de senaste dagarna. Det tar mycket energi eftersom det måste bli perfekt.  Jag är nöjd att jag klarar det mesta själv. När de sista tavellisterna köptes in sa ägaren till Profil Ram att ungefär två kunder per år köper ramlist på metervara för att rama in själv. Jag har inget val, kostnaden för inramning skulle vara svårt att få tillbaka.

In i det sista är det osäkert vad som är upp och ned på en bild. Den ovanför har inte bara vridits och vändts, den har målats om och om igen. Från att ha varit stor är den kraftigt beskuren. Nu får den vara, ja, förutom inramningen då.

Andra väntar på bubbelplast och annat skydd. Att transportera tavlor är en utmaning, fort kan det bli skrapmärken på ramen.

image

 

 

Lämna ett svar