Serie med gesso

Ramlar över nya ingredienser i Målarlandet. Den här gången är det från en konstnär jag följer på Instagram. Hon har presenterat gesso. En vit sörja som i konsistens och färg påminner om vit akrylfärg.
Gesso ger struktur och går att måla över med akvarellfärg, någorlunda iallafall.

image
På tuben står att innehållet ska användas till att vara underlag till akryl- och oljemålning. Här är det akvarell som gäller… än så länge.

2 kommentarer

Jag har aldrig riktigt förstått mig på gesso… Har liksom du läst om framförallt amerikanska konstnärer som grundar sina dukar med gesso, men jag har inte riktigt förstått varför. Går det att skapa strukturer med det? Blir det väldigt sugande? Kul att experimentera i alla fall!

Vilken fin sida din son har fixat åt dig!

Tack Elin!
Jag tycker inte att gesso suger mycket färg, det blir en annan struktur, den här gången har en degskrapa fått jobba.
Gillar att experimentera!!!

Lämna ett svar