Nån slags ekvation….

… som ska gå ihop.

Fyra dagar, hela påskhelgen, ska jag trivas i den gamla skolsalen, och det kommer jag att göra. Bunges Kapell, skolan som min mamma Linnea kom till 1951, som relativt nyutexaminerad småskollärarinna. En speciell byggnad i nyklassisistik. Bland alla faluröda stugor i byn sticker den ut.

image

Mamma är med mig påskhelgerna i Bunges, fast tyvärr inte fysiskt. Hon är bortgången sen flera år, saknar henne så. Anar att hon är förvånad, jag och tavlor!

Cirka 14 meter vägg ska vara fyllda med så många tavlor, i inte alltför spretiga storlekar, att de kan åtminstone kan snudda vid nivån ”snyggt hängt”.
Till förra påsken målades väggarna i salen vita. Det gjorde stor skillnad, en mycket lugnare bakgrund till tavlor än tidigare då skivorna var målade med en rätt så genomskinlig vit lasyr.

image

Men det ska ramas av bara den framöver. Har sorterat i högen vars bilder är i nivå ”jo’rå” och ”möjligtvis”. Försöker hitta de som kan kompa varandra, storleks-, motiv- och färgmässigt.

image

Inför förra Gästrik Konst köpte jag en passpartouskärare som fungerar helt okey förutom att den går hårt åt tummen. Minns att jag hade ont flera dagar efter tillskärningen. Gruvsamt… Får hitta på nån klurig lösning.

IMG_3228

Lämna ett svar