Mot varmare breddgrader

ELVA dagar, inte ens två veckor. Turen går till Frigliana, några kilometer norr om Nerja, Andalusien i Spanien.

Vi var i kanten av byn för ett år sedan, samma ändamål, MÅLARKURS……. Yes! En gång till till vackra byn utan turismplastik och fällor av olika slag. Love it! Min tanke är att inte dra mot Medelhavet, ska ta tillvara på tiden på det sätt jag vill.

Nu ska det ju målas med. Höjdpunkt naturligtvis. Mats Pettersson är kursledare och hans kompis Håkan (efternamnet har jag glömt) ska ordna luncherna under kursdagarna. Vi håller till i Håkans hus när det ska målas. Boendet är i ett litet hotell som ligger närmarecentrum i byn.

Vi är fem stycken som målade på Villa Parilla förra året och som nu åker tillbaka, samma by, annat boende, annan kursledare. Det var en härlig vecka i Parilla och det finns förutsättningar för minst lika fina dagar den här gången.

Tillsammans med två andra målare har jag försökt komma igång med målandet. Gått sådär… Akvarell blir, av förklarliga skäl, den teknik som kommer att användas mest. Det bästa med akvarellfärger stavas packning. Små tuber jämfört med akrylfärgernas behållare. Papper kontra canvasduk. Det är plus plus för vattenfärgsmåleri, kort och gott.

Nästa helg, tagga vattenfärg…….

1 kommentar

Åh så härligt det låter. Nerja är så fin liten by. Fanastiska grottor, dom får d inte mssa om du inte varit där tidigare. Ha det så kul, lite avis är jag, men inte mussindsam?
Hälsningar Inger Blomberg

Lämna ett svar