Modell enkel med utvecklingspotential

Favoritplats

I sommar har övernattningarna i stugan varit ovanligt många. I huset finns, en i mitt tycke, trivsam atmosfär och utomhus har det ett skyddat läge, ingen ser dig. Sommartid är Svartadal en pärla med gott om plats utomhus och en bäck i kanten av tomten.

Inomhus är det trångt. Ett rum och kök med sovalkov både på neder- och övervåningen. Förutom att elen bytts ut ser det lika ut som för 9 år sedan när vi köpte huset. Samma tapeter, köksluckor och korkmattor.

Tänker ta med eventuella bloggläsare på en tur en trappa upp.

Två familjer bodde i huset tills nån gång på 60-talet. Så det mesta är två, två lägenheter, två dass, två vindsutrymmen, två förråd.

Björkådringsmålade luckor

När vi blev ägare till huset fungerade kranen i köket uppe, men med endast kallvatten. Den har vi strypt, det kostar för mycket att hålla värme i huset vintertid då risken för att rören fryser sönder är stor.

Vad kan en diskbänk vara bra till förutom att diska?

Måleri såklart!

Köket är ett nästintill omöjligt sovrum. Genomgångsrum för två rum. Ateljé, det lyser ateljé om gammelköket. Vatten och avlopp ska helst ordnas, fast det går förstås utan med.

Sötaste korkmattan

Smycket på övervåningen är den blommiga korkmattan. Det är inte lätt att börja renovera ett relativt gammalt hus trots att det långt ifrån är en Hälsingegård.

Det är lätt gjort att fördärva ett gammalt hus, snabb renovering kan halka snett. Så 9 år kanske behövs för att fundera….. eller inte.

Lämna ett svar