Man kan väl ändra sig

image
Tänkte mig ett sjönära läge, stupande klippor med några enkla byggnader. Gråbruna färgen blandades, en mix av alla möjliga färgrester. Bara akvarellfärger från diverse koppar, burkar och fat. Lite kylig gråbrun nyans som jag blev riktigt nöjd med. Kontrasten fick bli varm burnt sienna. En stolpe för att söka perspektiv på tillvaron.
Jag hittade inget att jobba vidare med trots att den var långt ifrån färdig. Så vilan från den varade ett par veckor. Tänker mycket på de ofullständiga. Collaga? Spackla? Köra över med akrylfärg? Eller en översköljning med winsor yellow? Hm…. Svårt att bara ge upp!

Om jag vänder på steken?
image

En väg! Ett tak! Jag förstärkte  lite här och där. Bruna mixen hade tagit slut. Sepia fick ta över. Brändasiennan har jag två stora tuber av, räcker minst ett år. Till taket lite brädvägg. Trots färgförstärkningen kändes den darrig…. M E R A färg! Det heter ju: kill your darlings, fast nån darling handlade det inte om.

image
Drog på ett varv färg till och ytterligare en kulör, raw sienna.

image

Är den klar? Näe, den är ändå skakig. Jag måste nog fram med en platt, rätt bred pensel. Den som är de raka streckens nestor, den som rätar upp.

Lämna ett svar