Lycklig efter utställningen

Några dagar efter påskhelgen har gått. Jag kommer att bära med mig dagarna i Högbo länge. Vilka trevliga möten med okända och bekanta människor. Så mycket uppskattning de delade ut.

Det som förvånade mig mest var vilket intresse som fanns för bildernas tillkomst, material, vad jag tänkt. Vad är det som inspirerar och finns det platser jag målar av?
Svaret är att jag inte är så djupsinnig i mitt målande…. tyvärr. Jag går mest igång på materialet, färgerna, ytan (det låter ju inte klokt) och papperet.

Trots att naturen är viktig för mig är det inte den som sätter igång målandet. Jag målar inte av vackra platser, det skulle inte alls leva upp till verkligheten.

Oftast har jag ingen plan för motiv. Det får visa sig efterhand. Passande namn på mitt sätt att använda papper, färg och andra tillbehör är nog processmåleri.

Jag fick med mig ca 1/3 hem av de tavlor jag skjutsade till Högbo. Tänk att flera personer köpt och tagit hem det jag gjort. Det är ofattbart för mig som är oskolad inom konsten….

Lämna ett svar