Konstrecension ger ändå inspiration

Helt utan förvarning fick jag syn på mitt face på Arbetarbladets kulturnyheter. Visst var jag beredd på att bli kommenterade i tidningen efter onsdagens pressvisning av min utställning på Galleri Majoo i Gävle. Men det skulle gå att läsa kritiken på lördag, nu dök den första upp. Lika bra att få en i sänder.

Innan utställningen på Galleri Galaxen -13 recenserade samme skribent mina målningar. Han var inte nöjd, och om jag inte minns fel tror jag att det handlade om det diffusa då med.
Den gången målade jag med a k v a r e l l. That’s it! Då alltså!
Nu 1,5 år senare är det mixat måleri, akryl, gouache och gesso jag presenterar (jo, gesso får gå både som vit färg och för att göra struktur).

Ändå fastnar recensenten för akvarellerna, att de gärna dimmiga och diffusa. Alltså kliver inte akryl, gouache och gesso fram ordentligt. Jag vill verkligen att blandtekniken märks. Uuuuh, nu vill jag måla mig bort från försiktiga muskler. På söndag får det bli!
Tack KE, det här ger energi. Men jag ska gör’att på mitt sätt….

I morgon väntar vernissage! Kul! Innan färden till Gävle ska jag cykla till Ugglebo för att köpa Gefle Dagblad, Sanna Wikströms recension måste jag läsa till frukost.

Andra gången
Andra gången

Lämna ett svar