Kantarellerna som hade sitt pris

Så tidigt som den 10 juli har jag aldrig tidigare plockat gulingar.

Gulingar

Anledningen till turen i skogen var inte för att plocka svamp,  målet var att jag och hundarna skulle bli svettiga. Trampa cykel på stigar är en balansakt som jag ska praktisera flera gånger. Perfekt när knän och benhinnor fungerar sisådär.

Så lyser det bredvid stigen -fina gula svampar. Jag tänker -Stina, kommer att nosa reda på flera. Men hon var inte på spåret. Inte ens när vi senare tog bilen ut för att skörda dem. Här behövs träning, i höstas var hon som ett med att leta svamp. Hoppas det fungerar som med att cykla. Har du väl lärt dig sitter det i märgen. Hoppas! Hoppas!

Priset vi fick betala var att bli knottbiten. Vilken knottsommar! Myggen har flytt.

Svampar att förvälla, för att sedan smörstekas

Svampen ska ingå i en paj tillsammans med en näve ruccola. Jag följer receptet i Annas Pajer (Anna Bergenström). På vinprovningen äter vi upp den.

Lämna ett svar