Inspiration och ödet

Obegränsad

Lördag betyder ledigt från jobbet. Då gäller det att passa på att måla (och blogga) mellan matlagning, hundturer och städning. Allt kan inte läggas i korgen inspiration men hundturerna i skogen hör definitivt till den delen. Utan våra 4-benta vore skogsbesöken sällsynta. Som barn och ungdom orienterade jag. Då var skogen svett, slit och oftast en känsla av misslyckande, det gick i stort sett aldrig bra. Tråkigt, men så var det. Utan tävlandet hade nog skogen känts annorlunda vid den tiden.

Hundägandet har gett mig skogen som inspiration. Dessutom är Stina och Koffi trevligt sällskap, ibland till och med smått humoristiska. Stina är en 4,5-årigt troll och kelgris av rasen lagotto romangolo. Koffi, en nattsvart labrador, 9 år och det snällaste som finns. En form av lycka är när de kan springa lösa, ut från stigen in i bushen, upp på stenar och ner i sjön för att ta ett dopp.

Om ”Obegränsad” målades efter en skogsrunda minns jag inte. Nåt hände, för plötsligt var bålen där. Det händer ibland att ödet träder in, ett motiv kliver fram. Bilden är en blandning av akvarell och lite vit gouache. Den senare är en räddare i nöden, då när resultatet håller på att rämna, sota ihop och krackelera.

Lämna ett svar