Handkraft

Större delen av idag har jag tillsammans med de andra i arbetsgruppen ägnat åt att ställa i ordning hemslöjden i Bunges.

Bunges Kapell, Åmotsbruk

Många alster har lämnats in.  Ullstrumpor, vantar, sjalar, mattor, dukar, träljusstakar, tomtar, dockor, möss, vargar (naturligtvis i det vargområde som vi bor i), kort, närproducerade- böcker, tvålar, shampo, torkade trattkantareller och honung med mycket mera. Ofattbart billiga i många fall.

Första konstutställningen av tre har hängts upp. Det är Eija Olsson som visar fotografier i ett havstema. Som en studie i blått. Jag har skrivit det förut och tar det ännu en gång, byggnaden är som gjord för utställningar. Ljuset, takhöjden och……. atmosfären connectar med konst, och även hemslöjd. Men framför allt konst!

Kort, jordfärger

Mina akvarellkort har fått sin plats. Ett kort står i ett ministaffli, de andra ligger i en trälåda bredvid.

Trattkantareller innan torkning

Ett antal påsar med 40 gram torkade  trattkantareller tog jag också med. Det är lagotto-Stinas förtjänst. Hon letade på dem i höstas. 40 gram låter väldigt lite, men jag lovar, det motsvarar en hel del färsk svamp. Enligt recept.nu motsvarar 25 gram torkade trattisar 300 gram färska.

Bunges premiäröppnas för säsongen lördag 16 juni kl. 14.00. Öppettider 14.00-19.00.

Lämna ett svar