Hallontävling: hundarna mot mig

Nu har Eriks och Tyras hallon börjat mogna. Paret bodde i det hus, som vi numera har, i Åmot, fram till mitten på 90-talet. Trädgårdsintresserade människor med hallonhäck. Men den häcken har förvildats så numera omgärdas större delen av gräsmattan av hallonsnår. Jag är tacksam för det, andra i familjen skulle gärna vilja få lite ordning på torpet. Jag stretar emot eftersom tillgången på bär blir mindre då.

Det blev ingen fylld hink med bär idag. Kanske en femtedel på buskarna har mognat. Dessutom är det flera som är sugna på bären. Tre hundar skyndade sig att ”beta” de hallon som var på lagom höjd för fyrbenta. Till slut blev jag less på att kapp-plocka, så Koffie, Stina och Vester fick gå in.

Hallon ♥ blåbär är sant. Kanske kan bli några burkar drottningsylt eller marmelad.

Vernissagekorten som jag tjatat om, det verkar gå troll i dem. På grund av krångel med apparaten som ska trycka fick jag inga med mig när de skulle hämtas idag. Hoppas på tur i morgon.

Lämna ett svar