Det är nära nu

Spännande påskhelg väntar.  Jag vill att tavlorna kommer att sitta som en smäck i Mjölnaren (ett rum i Högbo Brukshotell, Sandviken). Det är en hög förväntan men vad kan jag annars ha som mål……

All respekt till de som brilliant sätter samman sin utställning så den verkligen når fram till besökarna. Å andra sidan är smaken olika. Därför får måttet för min utställning, om den är bra eller inte, vara mitt eget (och jag är inte nådig mot mig själv, självkritisk är bara förnamnet).

Rätt höjd, bilder som bör hänga med varandra och har tillräckligt med plats. Storlek på ramar, alltså yttermåtten, ska inte vara alltför spretande. Harmoni är när det handlar om högst tre till fyra storlekar, enligt min målarmentor Mats. Förra utställningen, på Galleri Majoo i höstas, klarade jag det. Nu blir det inte riktigt så, men det får gå ändå.

Idag ska jag börja packa mina alster. Ytterligare någon ska ramas, och målar jag fortfarande. Det är svårt att sluta, kanske väntar någon bild bakom hörnet, en som absolut ska med. Den dök inte upp igår, eventuellt växer den fram idag, eller i morgon. Kanske.

Lämna ett svar