En gång till

Att mitt målande skulle kunna ta mig ut på äventyr fanns inte alls på kartan för några år sedan. Så här mitt i påskhelgen och utställningen på Gästrik Konst, ser jag att det är möjligt.

Målningar, nästan 20 stycken, hittar nya hem idag. Jag ser möjligheter att till exempel gå en längre målarkurs.
Min målarmentor Mats Pettersson kommer att hålla kurs i Andalusien, närmare bestämt, Frigliana, i september. Jag ska med, absolut!

Förra september var vi sex målarkvinns som drog på kurs vid samma by. Jag kände då att jag måste tillbaka. Frigliana är bedårande, orörd av turistplastiken och vacker vid sin bergskant.

Alla timmar i målarrummet är ju oftast ren lustkänsla, för det mesta men inte alltid. Däremot inramningen går bara på vilja. I september får jag lönen, en vecka i Spaniens pärla.
Är du intresserad av en målarkurs med stor frihet i vacker bygd, titta in på Mats hemsida: www.matspettersson.se

Nu väntar ännu en dag på utställningen, den sista för årets konstrunda i västra Gästrikland. Efter den är det en och en halv vecka, sen blir det helgkurs i Strömsbro, Gävle. Kursledare, Mats P. Det är nog minst den åttonde kursen med honom som ledare, för min del. En hel helg med tid för målande och maten är ordnad. Lyx!

Lämna ett svar