Det är skillnad på olika

image
Länge sen sist, målarlådan. Liten och naggande god, heter det. Jag provade lite penslande för trettio år sedan. Köpte en sån här liten låda och målade tunna grässtrån, minns jag. Tunna med en fiiiin pensel. Hur kul var det? Inte alls, totalt ointressant! Så färgerna har fått vila i flera år.
Skillnaden mellan att måla med tuber jämfört med de små ”tabletterna” är STOR. De små är svåra att få upp i volym. Att göra stora akvareller är en utmaning i sig, om man dessutom måste få fram färg ur en liten pjutthållare för att fylla papperet någorlunda, då för man nöta på med pensel och vatten.
Varför bryr jag mig om det här?
Jo, alla tuber befinner sig i stugan två mil bort. Det spås regnväder i morgon vilket är detsamma som målarväder, om lusten finns. Antingen målar jag like the old days eller så tar jag mig en tur norröver på morgonsidan.
Hm, i morgon är en annan dag. Bestämmer då!

Lämna ett svar