Degskrapa

De fina mårdhårspenslarna får vara för min del. Missköter ofta målarattiraljerna och då är de billigare varianterna okej.

En av hushållets degskrapor har fått flytta in bland tuber och penslar. Praktisk att ha till nåt streck eller för att dra av torkad akrylfärg från palettkniven. Idag utökades skrapans reportoar, penslarna fick backa när vit akryl och en akvarellmix drogs runt på papperet. Så roligt det var! Gillar den grågröna nyansen som jag troligtvis aldrig hittar tillbaka till.

Det är nio timmar kvar på 2014. Vi har städat delar av huset och jag väntar på att potatisen kokat färdigt. En sen sillunch, sen hoppas jag på nån timme i målarrummet. Vinterpratarna Olle Wretling från Umeå ska få prata när jag målar, eller om det blir skrapar.

I morgon blir det en höjdpunkt, Lars Lerin är vinterpratare i P1 kl 13. Jag dejtar i målarrummet. Åldersförändring, kalvstrupar, märkeskläder, könstillhörighet, älgragg är vad han lovar prata om. Jag lovar, du kommer att gilla det!

Gott Nytt År till Er som läser mina anteckningar, löst hopkomna lite nu och då. Undrar hur och om ni står ut.

Nåväl, det här är min målardagbok. Jag tror inte jag är så  privatöppen, om min familj och mitt jobb. Lite fegt kanske….. Å andra sidan kan jag ganska ofta tycka att det är skönt att inte ha för mycket kunskap om avlägset bekanta personer.

Välkommen till mitt målarrum! Närhelst du vill, titta gärna in!

Lämna ett svar