Cykelsemester

Vad ger man till en nybliven 60-åring som inte vill ha saker. Jag och min ena syster gav vår storasyster en cykelsemester längs Göta Kanal. Vi har varit ute i fyra dagar.
Starten i Motala var ganska tuff.
image
Men vi var på gott humör.
image
Faktum är att de två milen den dagen var tuffa. Vi hamnade på norra sidan av kanalen, på en riktigt tungt trafikerad landsväg utan plats för cyklister. Snabba fordon strök förbi oss, blöta som kattor. Det kändes inte tryggt! Vilken lättnad när vi kunde ta av från vägen och rulla in mot Borensberg.
Första natten sov vi på Glasbruket, ett enkelt vandrarhem i de gamla arbetarbostäderna.
image
Hur mycket lättare var det inte att starta dag två när regnet inte visade sig.
image
Dessutom kunde vi cykla längs Göta åtminstone halva sträckan av de sex milen vi rullade andra dagen.
image
Sjön Roxen är den jobbiga men vackra delen att cykla längs med. Backar upp och ner hela tiden. Mjölksyran låg på ordentligt. Lön för mödan vid slussen i Berg blev nåt riktigt mumsigt.
image
Efter en natt i en Pettsonliknande lutande stuga vid Brådtom Slussen nådde vi målet, Madickens Söderköping.
image
Vi toppade boendet med Johannas Guesthouse. Trötta efter tio mil kändes det skönt att mysa på innergården innan en härlig middag.
image
Intensiva dagar alldeles i slutet av min sommarsemester. Ingen tid att bäva innan höstterminen startar. Det handlar inte om att jag inte trivs på min arbetsplats utan att det är många månader tills nästa sommar. Dags att tända ljus!

Lämna ett svar