Akvarellkurs en torsdag

En kurs i akvarellmåleri i Åmot är igång den här veckan och i dag fick jag möjlighet att vara med.  Alla utom jag var från Belgien så vi pratade engelska.  Miejef Callaert är kursledare.

Vi har jobbat med djup i bilderna, rätt nyanser för att måla natur, mörka och ljusa partier, områden att fokusera på och andra att lämna ”ofärdiga”. Nyttigt att göra övningar som egentligen inte är mitt måleri. Mina breda penslar var ganska fel-fel-fel för det vi gjorde.

Vissa saker ger jag mig inte så gärna in på när jag målar på egen hand, som att måla av skog, sjö och himmel, alltså jobba för att få till grantoppar, molntussar och till det rätt färgnyans.. Idag var det dags för just den träningen. Resultatet blev naivistisk a´la akvarell och mig.

Fick tips av Miejef att måla målarplattorna med vit färg (kanske väggfärg), man slipper tejpa papperen och de behåller fukten längre.

Kursen anordnas av Stilleben,  Jeroens företag. Vandrarhem, kurser och meditationskvällar.

Dessutom har de hönor. Just det!

Tillhör Stilleben

Det ska jag också ha så småningom.

Det är guld för en by i Åmots storlek att få nya drivande invånare, dessutom kommer hans landsmän för att bo i byn eller gå kurs. Kanoners!

Lämna ett svar